FAQ

Waarom is er geen nieuwsbrief meer?

Ik richt mij met Element79 niet tot een breed publiek. ‘Beleggers’ op zoek naar tips die liefst volgende week al een rendement van 25% opleveren, zijn aan het verkeerde adres. De marketingmachines van de beleggingsnieuwsbrieven zullen u met open armen ontvangen!

Doelpubliek van Element79 zijn investeerders met interesse in duiding bij de economische realiteit en actualiteit en de impact ervan op hun portefeuille. Dit op basis van verschillende mogelijke scenario’s en met inachtname van de specifieke kenmerken van elke individuele situatie.

Het is de bedoeling om met klanten in dialoog te gaan want in tegenstelling met wat men u vaak wil aanpraten bestaat er geen one-size-fits-all oplossing voor alle beleggingsportefeuilles!

Waarom zou ik nood kunnen hebben aan een second opinion?

Verschillende studies tonen aan dat de financiële en economische geletterdheid bij de bevolking gemiddeld gesproken ondermaats is.

Uit het European Consumer Payment Report van financiële dienstverlener Intrum blijkt dat België slechts op de zeventiende plaats staat van de 24 landen.

Het gevolg is dat u voor beleggingen of belangrijke financiële beslissingen een bijna blind vertrouwen moet hebben in uw financiële tussenpersoon. De producten en diensten die u daarbij aangereikt krijgt, zijn voor u niet noodzakelijk de beste of de meest interessante, zo blijkt uit een recent onderzoek van de FSMA. Dit verhoogt de nood aan onafhankelijk financieel advies.

Waarom zou ik betalen voor financiële informatie? Het internet staat er vol van en bovendien krijg ik verschillende gratis publicaties van mijn bank.

Bij ‘gratis’ financiële adviezen is het altijd interessant om na te gaan wat de al dan niet verborgen agenda kan zijn van degene die het advies geeft. Een bank zal zich bijvoorbeeld niet snel negatief uitlaten over bedrijven die het naar de beurs bracht, kapitaaloperaties van begeleidde of in de toekomst nog zaken mee hoopt te doen.

Van een fondsenuitgever die zich bijvoorbeeld in technologieaandelen specialiseert, zult u ook niet horen dat de waarderingen in deze activaklasse de pan uit swingen. Hoeveel keer werd u al opgebeld met de mededeling dat het misschien tijd was om een bepaalde positie te VERkopen?

Het internet staat verder ook bol van tegengestelde adviezen. De overvloed aan ‘gratis’ informatie maakt dat u als belegger al snel door de bomen het bos niet meer ziet.

Element79 is volledig onafhankelijk, doet niet aan productverkoop en heeft geen exclusieve bindingen met financiële instellingen.